Blijf fit in het coronatijdperk

In deze rare periode waarin wij als honkballers en softballers voorlopig nog even niet de velden op mogen, is het belangrijk dat je thuis zorgt dat je in beweging blijft en fit blijft.

Dat is belangrijk voor je gezondheid en je fysieke en mentale gesteldheid, maar zeker ook als voorbereiding op het moment waarop wij straks toch weer de velden op mogen, want daar hopen wij natuurlijk met z'n allen op. Als het zover is, wil je niet dat je binnen de kortste keren geblesseerd raakt, omdat je niet voorbereid bent.

Paul Venner

Om ervoor te zorgen dat alle honkballers en softbalsters in Nederland fit kunnen blijven hebben wij Head of Athletic Performance van de KNBSB Paul Venner bereid gevonden om een trainingsschema in elkaar te zetten dat voor spelers en speelsters van elk niveau uit te voeren is en erop gericht is om jullie fit aan de start van het nieuwe seizoen te krijgen (wanneer dit ook mag zijn).

Paul traint dagelijks met de honkballers van Team Kingdom of the Netherlands en de spelers en de speelsters van het CTO in Amsterdam en is één van onze talentcoaches die tijdens de Florida Ranch Baseball Summit keynote speaker was voor een groep van aandachtig luisterende werknemers van tientallen Major League Baseball-organisaties.

De trainingsschema's die hij nu aanbiedt zijn gericht op vier thema's: mobiliteit, kracht, basissnelheid en uithoudingsvermogen. Deze thema's worden uitgewerkt in oefeningen die je thuis of buiten op straat uit kunt voeren, zonder dat je de door de overheid opgelegde regels overtreed.

Wij wensen jullie veel plezier en succes met deze oefeningen. Download de PDF, met daarin oefeningen en de links naar video's met voorbeelden, hier.