Ledenwerving

Om de continuiteit van de vereniging te waarborgen is het belangrijk om in te zetten op ledenwerving en -behoud. Hieronder diverse voorbeelden en mogelijkheden voor ledenwerving en -behoud. Tevens leest u hier meer informatie over het initiatief van de KNBSB: Welcome Friends

Organiseer een Welcome Friends dag

Uit onderzoek is gebleken dat potentiele leden eerder lid worden als ze er al bekenden lid zijn van de betreffende vereniging. Een goede wervingsstrategie is dan ook om te werven onder vrienden en familieleden van bestaande jeugdleden. Een eenvoudig concept is het organiseren een open clinic waarbij de huidige jeugdleden allemaal één of meer vriendjes en vriendinnetjes meenemen om hen kennis te laten maken met de mooie sport. Om de clinic kracht bij te zetten heeft de KNBSB het pakket ‘Welcome Friends’ ontwikkeld. Het pakket bestaat uit 3 posters, 25 flyers en 25 strippenkaarten welke gebruikt kan worden ter promotie van de clinic. 

Het pakket kan worden besteld via de KNBSB Webshop. De pakketten zijn nu gratis te bestellen.

Promovideo Welcome Friends

Speel Slowpitch Softbal bij jouw club!

Ben je op zoek naar met name senioren om jouw club te versterken? Denk dan eens aan het opzetten/versterken van jullie slowpitchafdeling! Deze attractieve variant van softbal wordt wereldwijd actief gespeeld. Slowpitch Softbal richt zich vooral op spelplezier en met aangepaste regels is Slowpitch Softbal dan ook geschikt voor jong en oud. Denk eens aan het organiseren van een laagdrempelige, interne Slowpitch competitie en neem je buurman, familielid of kennis eens mee naar de club!

Ga naar onze Slowpitch Pagina voor meer informatie, promotiemateriaal en clinics

Play Baseball5 bij jouw club!

Baseball5 is een ideale spelvorm om buitenstaanders te introduceren met honkbal en softbal. Te spelen door iedereen; voor jong en oud, beginner of ervaren, fysiek fit of beperkt. Eenvoudig in te passen in het huidige spelaanbod. Vraag nu meer informatie op over bijvoorbeeld een starterpakket en laat je leden en nieuwkomers kennismaken met deze dynamische spelvorm.
Ga naar onze nieuwe website Playbaseball5.nl

Good Practices

Ideeën opdoen voor leuke plannen bij jouw club? Lees op onze Good Practices pagina inspirerende verhalen

Ga naar de KNBSB shop

Ga voor gaaf promotiemateriaal naar de KNBSB webshop