Verenigingsbox

Iedere bestuurder wil graag een sterke vereniging waarin sportief en respectvol gedrag de normaalste zaken van de wereld zijn. Een vereniging waar iedereen zich thuis voelt. De vraag waar bestuurders vaak mee worstelen is hoe het gesprek over ‘Sportiviteit & Respect’ op gang te brengen. Om hen hierbij te helpen is er een toolkit ontwikkeld met tips en praktijkvoorbeelden: de Verenigingsbox.

De Verenigingsbox geeft bestuurders een handvat om de dialoog aan te gaan met andere bestuurders, trainers/coaches, scheidsrechters, ouders en sporters. Hierbij kan een bestuurder gebruik maken van het boekje met tips voor het organiseren van succesvolle bijeenkomsten. Ook kunnen zij hiervoor de beleidskaarten gebruiken. 20 kaarten met theorie, tips en praktijkvoorbeelden over uiteenlopen onderwerpen: van het opstellen van gedragsregels of een clubarbitrageplan tot het organiseren van bijeenkomsten voor bijvoorbeeld ouders. De Verenigingsbox bestaat verder uit een coachboekje met uitleg over het principe ‘Sportief Coachen’ en een seizoensplan.

Verenigingen die een Verenigingsbox willen ontvangen kunnen een afspraak maken met hun accountmanager. Deze komt dan bij u langs om de Verenigingsbox te overhandigen en uit te leggen hoe deze het beste ingezet kan worden.

Overzicht accountmanagers KNBSB

Meer informatie en de digitale inhoud van de Verenigingsbox vindt u hier.

 

Verenigingsbox