Week van het Sportplezier

In de Week van het Sportplezier staat het sportplezier van leden, vrijwilligers, officials, ouders en supporters in iedere sport centraal. Een mooi moment om als club of team activiteiten te organiseren die bijdragen aan het plezier in en om het veld! Dat verhoogt niet alleen de sfeer, maar draagt ook bij aan de betrokkenheid van de leden, ouders en supporters bij de club. Nodigen jullie je tegenstander na afloop van een wedstrijd uit in de kantine? Of klappen jullie supporters ook voor mooie acties van de tegenstander? En verwelkomen jullie de scheidsrechters met een kopje koffie?

Sportplezier staat centraal
Ook in 2019 zetten wij ons weer in voor zoveel mogelijk sportplezier op en om de honkbal- en softbalvelden. Tijdens de Week van het Sportplezier, dit jaar van 2 tot en met 10 maart, zullen we jullie zoveel mogelijk informeren omtrent het onderwerp sportplezier. Maar ook jullie als vereniging kunnen zich in deze week inzetten om sportplezier onder de aandacht te brengen. Organiseer een ouderavond met sportplezier als thema, laat een jeugdteam samen ontbijten met de tegenstander of zet (andere sport)spellen centraal tijdens de training.

Doe ook mee!
Naast het vergroten van de binding en het sportplezier binnen de vereniging, is het ook goed om aan de buitenwereld te laten zien dat jullie sportplezier hoog in het vaandel hebben staan! Deel tussen 2 en 10 maart een foto of filmpje van een actie of evenement met de hashtag #sportplezier én #respectthegame op social media en maak het onderwerp trending. Om jullie te helpen teams op te roepen activiteiten te verzinnen en deze te delen op social media hebben wij een concept tekst en visual (zie hieronder) toegevoegd. De tekst is uiteraard naar eigen wens te wijzigen. 

Ideeën voor activiteiten
Hieronder delen we enkele ideeën voor activiteiten. Voel je vooral vrij je eigen invulling te geven aan het thema sportplezier. 

  • Organiseer een Welcome Friends dag
  • Plan een spelregelavond in voor (jeugd)leden én ouders!
  • Ontbijt met het hele team (en evt. ouders) voor de wedstrijd
  • Trakteer de tegenstander en/of scheids voor of na de wedstrijd 
  • Doe de warming-up samen met de tegenstander 
  • Geef de trainer een cadeautje 
  • Bedank ouders met een kaartje voor het aanmoedigen  
  • Deel de plannen en doelen op een gezellige manier met de leden en ouders
  • Organiseer een (pub)quiz na de Algemene Ledenvergadering
  • .... Of verzin zelf een leuke actie!  

Gerelateerde berichten