Veiliger Sportklimaat

Sport is leuk om te doen en levert prachtige momenten op. Maar de mooie emoties die bij sport horen, kunnen soms ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. De sportbonden en NOC*NSF vinden dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van sport. Daarom gaan we samen met verenigingen ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en zichzelf kan zijn. Het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ is opgezet om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag in en rondom sport aan te pakken.

Kijk ook eens op www.veiligsportklimaat.nl en www.sportiefbesturen.nl.

Aanpak

De essentie van het programma is dat iedereen binnen de sportvereniging zich bewust wordt van zijn of haar gedrag op en rond het veld en dat dit binnen de vereniging bespreekbaar wordt gemaakt. Juist dan kunnen we met z’n allen werken aan een positieve gedragsverandering op en rond het veld wanneer dat nodig is. Vanuit het programma worden uiteenlopende cursussen aangeboden om verenigingsbestuurders, trainers, coaches, begeleiders, scheidsrechters officials en ouders te faciliteren om vanuit hun eigen rol een bijdrage te leveren aan het creëren van een veiliger sportklimaat.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over 'Naar een veiliger sportklimaat', dan kunt u contact opnemen met de KNBSB-projectleider Roy Vink, roy.vink@knbsb.nl.