COED Slowpitch toernooi competitie 2022

9 december 2021

Vanuit het project aantrekkelijk aanbod is de KNBSB steeds weer op zoek naar aantrekkelijke, alternatieve competitievormen. We zien dat de belangstelling voor Slowpitch Softbal groeit. Al jaren wordt er een recreatieve Slowpitch competitie georganiseerd waar we een aantal doordeweekse wedstrijdavonden plannen. Hier doen een aantal enthousiaste teams aan mee. Toch zien wij meer kansen voor deze spelvorm en zijn we aan de slag gegaan met een alternatief aanbod.

In 2021 organiseerden we een pilot in een andere vorm, een gesloten toernooi competitie voor 6 teams met vier speeldagen. Ook in 2022 gaan we weer een COED Slowpitch toernooicompetitie organiseren. We voegen daar een 2e klasse aan toe met een mogelijkheid tot vrije inschrijving.

Eerste klasse (gesloten)

6 deelnemende teams

DNT

Eastpro/Stokes

Piratas

Dutch Lions

Formation

Dutch Dragons

Speelkalender 2022

1e klasse

 Gesloten

 

ronde

datum

locatie

1

zaterdag 16 april

Knickerbockers, Soest

2

zondag 15 mei

Zuidvogels, Huizen

inhaal

4 of 5 juni

ntb

3

zondag 4 sept

BSC Almere

4

zondag 25 sept

Tex Town Tigers, Enschede

inhaal

8 of 9  okt

ntb

Tweede klasse (vrije inschrijving)

We zullen dit jaar ook een tweede klasse starten met een vrije inschrijving. Ook hierin is ruimte voor 6 teams. COED (gemengde) Slowpitch Softbalteams kunnen zich hiervoor inschrijven en hieraan deelnemen onder dezelfde voorwaarden als de Eerste klasse.

Tijdens de laatste speelronde 24-25 sept worden drie toernooien gespeeld.

  • De bovenste 4 van de Eerste klasse spelen om het kampioenschap; de winnaar plaatst zich voor de Super Cup 2023
  • De nummers 1 en 2 van de Tweede klasse spelen tegen de nummers 5 en 6 uit de Eerste klasse.
  • De onderste 4 uit de Tweede klasse spelen een gezellig afsluitend toernooi.

Speelkalender 2022

ronde

datum

locatie

1

16 of 17 april

nnb

2

zondag 15 mei

BSC Almere

inhaal

4 of 5 juni (pinksteren)

ntb

3

zaterdag 3 sept

Falcons, Lelystad

4

zaterdag 24 sept

Alphians, Alphen ad Rijn

inhaal

8 of 9 okt

 

Er worden dus toernooien georganiseerd op vier verschillende speeldagen. Afhankelijk van de speellocatie wordt er gespeeld op honkbal- en of softbalvelden. De zondag heeft als speeldag de voorkeur in verband met de veldbezetting op de mogelijke locaties.

Speellocaties worden vooraf bepaald in overleg met de teams. Er moeten in elk geval twee velden beschikbaar zijn voor een speeldag. Heb je belangstelling voor het hosten van een speeldag bij jouw vereniging dan horen wij dat graag zo snel mogelijk. Dan kunnen we zo de locaties bepalen. Meld je belangstelling middels een e-mail naar sportontwikkeling@knbsb.nl.

Slowpitch Softbal Lidmaatschap

Deelnemers aan deze competitie moeten lid zijn van de KNBSB. Je kunt hiervoor lid worden van de speciale ‘KNBSB Slowpitch softbal vereniging’ zonder dat je ook daadwerkelijk lid bent van een officiële vereniging. Het lidmaatschap kost €35,- per jaar. Indien je al lid bent bij een vereniging moet je worden toegevoegd aan je team omdat we werken met het Digitaal Wedstrijd Formulier. Je betaalt hier geen extra afdracht voor.

Heb je belangstelling om met je COED slowpitch team deel te nemen aan deze Tweede klasse? Of wil je één van de toernooien hosten? Wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar sportontwikkeling@knbsb.nl