KingsTalent nieuwe KNBSB partner: ‘Wij steunen honkballers en softballers in hun American dream’

16 juni 2021

     
Paul de Koning samen met Berry van Driel, commercieel manager van de KNBSB.

KingsTalent is de nieuwe partner van de KNBSB. Het bedrijf bezorgt studenten door de combinatie van sport en studie in de Verenigde Staten een ‘life changing expierence’. Eigenaar Paul de Koning legt uit hoe KingsTalent en KNBSB de krachten gaan bundelen.

Wat doet KingsTalent precies?
“KingsTalent begeleidt student-sporters die hun studie en topsport willen combineren in Amerika. KingsTalent heeft een zeer uitgebreid netwerk van Amerikaanse scholen. We bieden een unieke mogelijkheid om een goede studie te combineren met honkbal of softbal op topniveau. Wij verzorgen de overstap van Nederland naar Amerika van A tot Z. Onder andere contacten met scholen en coaches, begeleiding en voorbereiding in vereiste testen, contracten, huisvesting, verzekeringen en het complete papierwerk – alles wordt tot in de puntjes verzorgd zodat de student-sporters zich kunnen focussen op hun sport en studie en zorgeloos de overstap kunnen maken naar de VS.”

Wat kan KingsTalent allemaal betekenen voor jonge en ambitieuze honkballer en softballers uit Nederland? Hoe verloopt zo’n proces?
“Allereerst vinden we het erg belangrijk om in gesprek te gaan met het talent en hun ouders. Wat zijn de ambities, wat zijn de plannen – zowel academisch als sportief. Dat is voor ons een belangrijk vertrekpunt. Hier wordt de basis gelegd voor een perfecte match, gestoeld op de wensen en behoefte van het talent en familie.

Vervolgens gaan we aan de slag om de beste match te maken met scholen in de VS, daarbij ook rekening houdend met de wensen en het academische niveau van het talent. Op zoek naar de school waar het talent zich kan verder ontwikkelen. We adviseren om altijd op tijd te informeren naar de mogelijkheden, aangezien een overgang behoorlijk wat werk met zich meebrengt. Hoe eerder we op de hoogte zijn van je plannen, hoe beter dit is wat betreft je kansen en mogelijkheden. Een traject kan al snel zes maanden in beslag nemen. Dus breng ons tijdig op de hoogte van je plannen!

Niet alleen het vinden van de juiste school, maar ook de administratieve afronding neemt wat tijd in beslag. Met onze expertise weet je precies waar je aan toe bent in elke stap in het proces.”

Op jullie website kun je lezen dat jij en je personeel helemaal gek zijn van Amerika en de Amerikaanse sporten. Kun je meer vertellen over jullie link met onze sporten en passie voor honkbal en softbal?
“Dat klopt! Wij als KingsTalent zijn Amerika-minded. Al onze medewerkers hebben een verleden in Amerika en hebben hier gestudeerd. Wij weten als geen ander hoe gek Amerikanen zijn op sport. De beleving is een enorm verschil met hoe hier in Nederland sport wordt beleefd. Ik denk dat iedereen die in Amerika is geweest dit zal beamen. De sfeer en faciliteiten zijn extreem… Vroeger werd ik al gegrepen door het Amerikaanse baseball. Robert Eenhoorn, destijds bij de Yankees, was hier aanleiding voor. Vanaf deze tijd hebben baseball en softball een speciale plek. Ook als we in de VS zijn voor ons werk pakken we een graag een wedstrijd mee. Zelf heb ik in Amerika gevoetbald en gestudeerd in New York City en was dus ook kind aan huis bij de Yankees (en de Mets😊).”

Waarom is het partnership tussen de KNBSB en KingsTalent een win-win situatie en wat verwachten jullie van de samenwerking?
“De gesprekken die zijn gevoerd tussen de KNBSB en KingsTalent zijn zeer constructief geweest. Al snel bleek dat onze visie wat betreft talentontwikkeling en begeleiding op elkaar aansluit. Een overgang naar de VS kan ertoe leiden dat talenten zich nog beter kunnen ontwikkelen en een hoger niveau halen. In de Amerikaanse sportcultuur spelen talenten tegen de beste leeftijdsgenoten in Amerika en maken gebruik van state of the art faciliteiten. KingsTalent begeleidt deze talenten zodat zij zorgeloos de overstap kunnen maken. Voor de KNBSB is het belangrijk dat talenten zich verder kunnen ontwikkelen. Het is voor de bond en spelers prettig als KingsTalent de randzaken rondom een Amerikaans avontuur kan regelen voor de talenten, zodat zij zich puur op sportieve zaken kunnen focussen.”

Ga voor alle informatie over KingsTalent naar de website van het bedrijf. 

Heeft u interesse in een Partnership met de KNBSB en Team Kingdom of the Netherlands of wilt u meer informatie hebben over de inhoud hiervan? Neem dan contact op met Commercieel Manager Berry van Driel.