PLAY BALL! Informatie over protocollen en start competities vanaf 1 juli 2020

26 juni 2020

Update 29 juni: Via onderstaande link vindt u een nieuwe versie van het document met daarin de volgende aanpassingen:

  1. Protocollen (pagina 1): Per 29 juni is een nieuwe versie geplaatst van het document ‘Specifieke aanvullingen voor honkbal- en softbalsport’ -> Per 29 juni zijn de sportspecifieke punten voor bonds- en verenigingsofficials toegevoegd.
  2. Data in schema Overige competities: eerste contouren op hoofdlijnen (pagina 3): Per abuis waren enkele verkeerde data in augustus in het schema terechtgekomen. Dat is gecorrigeerd.

Op woensdag 24 juni maakte minister-president Rutte bekend dat vanaf 1 juli weer zonder restricties mag worden gesport. Een resultaat waar Algemeen Directeur van de KNBSB Stefaan Eskes na een intensieve lobby bij NOC*NSF een het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport erg blij mee is: “We hebben als honkbal- en softbalsport een zware periode achter de rug, maar we zijn blij dat de door ons voorgestelde versoepelingen deze week door de overheid zijn doorgevoerd. Voor onze verenigingen en leden is het een ontzettende opluchting dat we weer mogen beginnen. Let’s play ball!”

Het betekent dat we vanaf 1 juli weer wedstrijden mogen spelen en de competities kunnen starten. De afgelopen weken hebben wij gewerkt aan de protocollen voor honkbal en softbal. In dit bericht (updated op 29 juni) vindt u meer informatie over die protocollen en hoe wij de competities gaan opstarten.