Strafzaken correct verwerken op het DWF

19 juni 2019

Vanuit het Tuchtreglement van de KNBSB is het een vereiste dat een strafzaak altijd op het DWF is aangetekend. Helaas hebben we moeten constateren dat er dit seizoen al een aantal strafzaken door de Commissie Strafzaken en de Commissie van Beroep Strafzaken zijn geseponeerd. De reden hiervan is dat een strafzaak in zijn geheel niet of niet correct op het DWF is vermeld. Dat is natuurlijk erg spijtig.

Daarom zetten we hieronder op een rij wat de juiste manier is om een strafzaak correct op het DWF te krijgen.

--

1. Binnen het DWF gaat u naar het wedstrijdverslag. U komt dan op het scherm waar u de uitslag van de wedstrijd moet invullen. Bovenaan dat scherm is ook het tabblad “Strafzaken” zichtbaar. Selecteer dat tabblad en u kunt een strafzaak aanmaken.

2. Klik op het plusje rechts bovenaan het scherm en u kunt een strafzaak invoeren. Voer de volgende gegevens in:

  • Team
  • Speler
  • Strafcode -> kies vanuit de categorieën Fysiek, Verbaal of Overig of een combinatie van deze categorieën.
  • Opmerkingen -> vul hier een korte omschrijving in van wat er is gebeurd.
  • Tijd -> selecteer de inning wanneer de persoon uit het veld is gestuurd.
  • Let op: Bij ‘opmerkingen’ moet u altijd een korte omschrijving invullen. Geef hier aan wat er is gebeurd. Daarnaast moet u ook altijd een aanvullende rapportage invullen (Competitiezaken heeft daar bijvoorbeeld het standaardformulier Rapport van de scheidsrechter voor beschikbaar). Op die aanvullende rapportage noteert u een uitgebreide omschrijving van wat er is gebeurd en wat u heeft gezien, gehoord, gevoeld, et cetera. Deze aanvullende rapportage moet u altijd aan de betreffende persoon of aan iemand van zijn team overhandigen. Tevens moet u deze aanvullende rapportage mailen naar  strafzaken@knbsb.nl.

3. Ook de ordemaatregel (alleen van toepassing in de Honkbal Hoofdklasse) moet als een strafzaak worden verwerkt. Vermeld bij de opmerkingen dan direct dat het gaat om een ordemaatregel. 

 

--

Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met Competitiezaken: competitie@knbsb.nl