Opleiding Softbal Pitch trainer

Veel enthousiaste deelnemers volgden onlangs de online basisopleiding tot Softbal Pitch Trainer. Onze KNBSB-professionals van het NTTO (Nationale Teams en Talentontwikkeling) Judith van den Berg (Pitcher coördinator NTTO), Eva Voortman (pitcher Kingdom team en ervaren pitchtrainer en -coach) en Saskia Kosterink (Softbal talentcoach) konden de enthousiaste deelnemers een hoop leren!

Vanuit de KNBSB willen we de (ontwikkelde) kennis van het pitchen delen en vergroten. In deze online sessie werden deelnemers meegenomen in de basisprincipes en de sleutelelementen van de beweging. Er was aandacht voor motorisch leren, handvaten voor oefeningen en er werd beeldmateriaal gedeeld met basisoefeningen.
De training was bedoeld voor coaches, trainers en geïnteresseerden die betrokken zijn bij de ontwikkeling van speelsters als pitcher en die waren dus massaal aanwezig!

Korte filmpjes
De gevarieerde groep van 35 ervaren en beginnende trainers kreeg een mooie presentatie met korte filmpjes van oefeningen voorgeschoteld en werd door Judith en Eva meegenomen in huidige inzichten op het gebied van de specifieke Softbal Pitchbeweging en de trainingsmethode gebaseerd op motorisch leren die men gebruikt bij het CTO (Centrum voor Topsport en Onderwijs).

Het was een leerzame informatieve sessie en er was voldoende ruimte om vragen te stellen. De deelnemers waren onder de indruk en trokken na afloop de conclusie dat er in de loop van de jaren toch veel is veranderd. Hiermee willen ze graag aan de slag. In het najaar zal er voor deze groep nog een praktijksessie worden georganiseerd.

Het vervolg
Het is de bedoeling dat de KNBSB deze basisopleiding tot Softbal Pitch Trainer vaker gaat aanbieden, zodat we zoveel mogelijk softbaltrainers kunnen scholen en hen de beginselen van het softbal pitchen mee kunnen geven. En natuurlijk gaan we ook aan de slag met een vervolg op deze scholing, zodat pitchtrainers op verschillende niveaus aan kunnen sluiten en hun kennis kunnen vergroten.

 Ga naar de YouTube Playlist Softbalpitching.