Opleiding Softbal Pitch trainer

Volg online de basisopleiding tot Softbal Pitch Trainer!

Meerjarig opleidingsplan voor pitchers
De laatste jaren is gebleken dat er in ons land in zowel de verenigingsport als in de topcompetities een tekort is aan goede softbalpitchers die al vanaf de jeugd opgeleid worden. Vandaar dat de KNBSB eind 2020 gestart is met de ontwikkeling van een Meerjarig Opleidingsplan voor pitchers. We zijn in gesprek gegaan met de doelgroepen. Dit zijn softbal jeugdcoaches en trainers van onze verenigingen en de pitch- en talentcoaches van NTTO. We vroegen ze om mee te denken hoe we dit probleem kunnen aanpakken.

Een belangrijke conclusie is dat er nu er te weinig goede pitchtrainers zijn die de jeugd enthousiasmeren en een start kunnen maken met de opleiding. In een aantal regio’s zijn goede ervaren pitchtrainers. Dat zijn experts die dat doen bij hun vereniging en/of in hun regio. Maar is het niet voor alle speelsters haalbaar om aan deze trainingen mee te doen. Er is behoefte aan speciale opleidingen en oefenstof voor pitch trainers op diverse niveaus. Vanuit die gesprekken zijn Judith van den Berg (Pitch coach CTO) en Saskia Kosterink (Softbal talent coach) als eerste aan de slag gegaan met de ontwikkeling van een Basis opleiding Softbal Pitchtrainer voor de onervaren en beginnende pitch trainers bij onze verenigingen.

Over deze opleiding
Vanuit de KNBSB willen we de (ontwikkelde) kennis van het pitchen delen en vergroten. In deze online sessie wordt je meegenomen in de basisprincipes en de sleutelelementen van de beweging. Er is aandacht voor motorisch leren, je ontvangt handvaten voor oefeningen en er wordt beeldmateriaal gedeeld met basisoefeningen.
De training is bedoeld voor coaches, trainers en geïnteresseerden die betrokken zijn bij de ontwikkeling van speelsters als pitcher. 

Op vrijdag 18 juni geeft Judith van den Berg de eerste online sessie (pilot) van de gratis opleiding tot pitchtrainer. Deze interactieve, online sessie duurt van 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur. Judith van den Berg als trainster aangesloten bij het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) en verantwoordelijk voor de opleiding van de pitchers.

Alle deelnemers ontvangen een certificaat als bewijs van deelname. Als je deze opleiding hebt gevolgd, heb je een mooi startpunt om de beginnende pitchers te trainen en begeleiden bij jouw vereniging!

Deze eerste sessie is online omdat het met de coronamaatregelen nog lastig is om bij elkaar te komen. Er is ook een fysieke module in ontwikkeling, waar ook een praktijkgedeelte in zit. Deze volgt later dit jaar. We gaan de komende jaren door met de ontwikkeling van vervolgopleidingen voor softbal pitchtrainers, zodat er in de toekomst op meerdere niveaus opleidingen te volgen zijn.

Heb je belangstelling voor deze gratis pilot sessie? Schrijf je dan nu in via het inschrijfformulier. Je ontvangt direct een bevestiging van jouw inschrijving (check indien nodig je spam box). Een paar dagen voor de opleiding ontvang je de link om deel te nemen aan deze sessie via Teams.

 

Opleiding Pitch Trainer Softbal

*
*
*
*