Baseball5 instructeur

Opleiding BaseBall5 - instructeur
De opleiding BaseBall5 - instructeur laat je kennismaken met het spel, om te gaan met de beschikbare trainingskaarten en deelnemers het spel te leren. Daarnaast geven we inzicht in hoe BaseBall5 in te zetten voor de vereniging en/of de gemeente asl onderdeel van ledenwerving en -binding.

De opleiding is bedoeld voor (zelfstandige) buurtsportcoaches, docenten op school of in verenigingsverband die met jongeren cq. jeugdsporters samenwerken. 

De workshop van 2,5 uur bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel, waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Techniek
  • Methodiek
  • Het spelen van BaseBall5

Na afloop van de opleiding ontvangt de deelnemer het certificaat ‘BaseBall5-instructeur’ als bewijs van deelname en registratie in Sportlink.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal is digitaal beschikbaar. Download de informatie en onder meer de Baseball5 Drills-trainingskaarten, die je kunt gebruiken bij het geven van trainingen.

Kosten

  • Deelname aan deze opleiding kost € 26,25 p.p. Dit bedrag is inclusief een BaseBall5 bal.
  • Opleiding op school of bij gemeenten: € 300,00* per workshop inclusief 2 Playkits ter waarde van € 90,00. Het maximaal aantal deelnemers is 24.

*) eventuele zaalhuur niet inbegrepen. 

Let op! Veel gemeenten verstrekken subsidies aan verenigingen om kaderleden een sporttechnische opleiding te kunnen laten volgen. Informeer naar de mogelijkheden binnen jullie gemeente.

Aanvragen en deelnemen aan de opleiding
Wij organiseren deze opleiding alleen in samenwerking met een vereniging (of meerdere verenigingen) en bij een minimale deelname van 10 deelnemers. De vereniging verzorgt de accommodatie, waar zowel het theorie- als praktijkdeel van de opleiding kan worden gegeven. Bijvoorbeeld in het clubhuis en op het veld van de vereniging.

Heeft jouw vereniging, school of gemeente belangstelling om deze opleiding te organiseren, mail dan naar info@playbaseball5.nl. Heb je zelf belangstelling om deze opleiding te volgen? Informeer dan binnen jouw vereniging naar de mogelijkheden om deze opleiding op de club te organiseren.

Op het moment dat er een opleiding op de plannings staat, komt deze in de webshop en op de opleidingen-overzichtspagina te staan. Houd de site dan ook in de gaten.

Heb je een vraag over deze opleiding? Mail dan naar opleidingen@knbsb.nl.