Baseball5 instructeur

Omschrijving

De opleiding ‘Baseball5-instructeur’ geeft u informatie over het spelen en aanleren van het spel en het omgaan met de beschikbare trainingskaarten. Verder krijgt u informatie over hoe je Baseball5 kunt inzetten bij de vereniging en in de gemeente om leden te werven.

Doelgroep

De deelnemer aan deze opleiding werkt (nagenoeg) zelfstandig als buurtsportcoach, als docent op school of in verenigingsverband met vaak jeugdige sporters. Hij heeft affiniteit en (enige) ervaring met de doelgroep.

Tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit één workshop van 2,5 uur.

Inhoud

De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Techniek
  • Methodiek
  • Het spelen van Baseball5

Lesmateriaal

U kunt gebruikmaken van lesmateriaal dat digitaal beschikbaar is.
Dit zijn onder andere de Baseball5 Drills-trainingskaarten die u voor het geven van trainingen kunt gebruiken.

Kosten

Deelname aan deze opleiding kost EUR €25,- pp. Dit bedrag is inclusief een Baseball5 bal.
Opleiding op school of bij gemeenten: €250,- per workshop incl 2 playkits twv 90,-. Max aantal deelnemers is 12.

*) eventuele zaalhuur niet inbegrepen. 

Certificaat

Na afloop van de opleiding ontvangt de deelnemer het certificaat ‘Baseball5-instructeur’ als bewijs van deelname en registratie in Sportlink.

Organisatie

Wij organiseren deze opleiding alleen in samenwerking met een vereniging (of meerdere verenigingen) en bij een minimale deelname van 10 deelnemers. De vereniging verzorgt de accommodatie waar zowel het theorie- als praktijkdeel van de opleiding kan worden gegeven. Bijvoorbeeld in het clubhuis en op het veld van de vereniging.

Heeft uw vereniging, school pf gemeente belangstelling om deze opleiding te organiseren, mail dan naar info@playbaseball5.nl

Inschrijven

Heeft u belangstelling om deze opleiding te volgen? Informeer dan binnen uw vereniging naar de mogelijkheden om deze opleiding binnen de vereniging te organiseren.

Op het moment dat we deze opleiding in samenwerking met een vereniging hebben georganiseerd, kunt u via de inschrijfknop op deze pagina naar de webshop gaan en u inschrijven.

Voorwaarden

Voor deze opleiding gelden de volgende voorwaarden:

  • Het minimale aantal deelnemers is 10.

Vragen

Heeft u een vraag over deze opleiding? Mail dan naar kaderopleidingen@knbsb.nl.

Subsidie

Veel gemeenten verstrekken subsidies aan verenigingen om kaderleden een sporttechnische opleiding te kunnen laten volgen. Informeer naar de mogelijkheden bij uw gemeente!