Baseball5 instructeur

Omschrijving

De opleiding ‘Baseball5-instructeur’ geeft u informatie over het spelen en aanleren van het spel en het omgaan met de beschikbare trainingskaarten. Verder krijgt u informatie over hoe je Baseball5 kunt inzetten bij de vereniging en in de gemeente om leden te werven.

Doelgroep

De deelnemer aan deze opleiding werkt (nagenoeg) zelfstandig als buurtsportcoach, als docent op school of in verenigingsverband met vaak jeugdige sporters. Hij heeft affiniteit en (enige) ervaring met de doelgroep.

Tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit één workshop van 2,5 uur.

Inhoud

De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkdeel waarin de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Techniek
  • Methodiek
  • Het spelen van Baseball5

Lesmateriaal

U kunt gebruikmaken van lesmateriaal dat digitaal beschikbaar is via www.knbsb.nl/opleidingen/downloads. Dit zijn onder andere de Baseball5-trainingskaarten die u voor het geven van trainingen kunt gebruiken.

Kosten

Deelname aan deze opleiding kost EUR 75,00.* Dit bedrag is inclusief een Baseball5 PlayKit ter waarde van EUR 45,00 per deelnemer.

*) Als de zaalhuur voor het theorie- en praktijkdeel niet bij de KNBSB in rekening wordt gebracht én bij minimaal 12 deelnemers zijn de kosten EUR 70,00 per deelnemer.

Certificaat

Na afloop van de opleiding ontvangt de deelnemer het certificaat ‘Baseball5-instructeur’ als bewijs van deelname.

Organisatie

Wij organiseren deze opleiding alleen in samenwerking met een vereniging (of meerdere verenigingen) en bij een minimale deelname van 12 deelnemers. De vereniging verzorgt de accommodatie waar zowel het theorie- als praktijkdeel van de opleiding kan worden gegeven. Bijvoorbeeld in het clubhuis en op het veld van de vereniging.

Heeft uw vereniging belangstelling om deze opleiding te organiseren, mail dan naar kaderopleidingen@knbsb.nl.

Inschrijven

Heeft u belangstelling om deze opleiding te volgen? Informeer dan binnen uw vereniging naar de mogelijkheden om deze opleiding binnen de vereniging te organiseren.

Op het moment dat we deze opleiding in samenwerking met een vereniging hebben georganiseerd, kunt u via de inschrijfknop op deze pagina naar de webshop gaan en u inschrijven.

Voorwaarden

Voor deze opleiding gelden de volgende voorwaarden:

  • Het minimale aantal deelnemers is 12.

Vragen

Heeft u een vraag over deze opleiding? Mail dan naar kaderopleidingen@knbsb.nl.

Subsidie

Veel gemeenten verstrekken subsidies aan verenigingen om kaderleden een sporttechnische opleiding te kunnen laten volgen. Informeer naar de mogelijkheden bij uw gemeente!