Sportbestuurdersplatform

Het Sportbestuurdersplatform is dé community die vertegenwoordigers, bestuurders en commissieleden van verenigingen online én offline met elkaar verbindt waardoor het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen makkelijker wordt. Elkaar helpen, elkaar informeren en elkaar inspireren. Kortom, samen werken aan sterke clubs! 
 
Samen met NOC*NSF en andere sportbonden maken we dit platform mogelijk. Je komt dan ook vertegenwoordigers, bestuurders en commissieleden tegen van andere honkbal- en softbalverenigingen maar ook van verenigingen uit andere sporten. Dat maakt de kennisdeling nóg waardevoller en leuker! 
 
Elkaar helpen en van elkaar leren 
Aan vertegenwoordigers, bestuurders en commissieleden van verenigingen lijken steeds hogere eisen te worden gesteld. Je moet de vereniging draaiende houden en inspelen op de vele behoeften van (potentiële) sporters. Hoe ga je om met de dagelijkse praktijk en hoe zorg je er ook nog voor dat je vereniging toekomstbestending is? Gelukkig hoef je het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden. Natuurlijk heeft elke vereniging zijn eigen uitdagingen, aanpak en oplossingen. Maar elkaar helpen en van elkaar leren kan natuurlijk altijd. En dat kan gemakkelijk met deze community! Je kunt vragen stellen aan elkaar. Je kunt elkaar helpen door vragen te beantwoorden, inspiratie te delen en goede voorbeelden te vinden. En natuurlijk kun je in contact komen met bestuurders van andere verenigingen. 
 
Wat vind je op het Sportbestuurdersplatform?  

 • Vraag en antwoord 
  Stel je vragen en geef antwoorden op vragen rondom verschillende thema’s die bij praktisch elke vereniging spelen. Denk hierbij aan vrijwilligersbeleid, ledenwerving en -behoud, accommodatiezaken, financiën en de rol van een bestuurder.  Ook is er ruimte voor sportspecifieke vragen over honkbal en softbal. 
   
 • Inspiratie  
  Sportbestuurdersplatform biedt eenvoudig de mogelijkheid om succesverhalen van jouw vereniging te delen met andere verenigingen óf om de successen van andere verenigingen te lezen.  
   
 • Ontmoeting   
  Plan eenvoudig een (digitale) bijeenkomst in om laagdrempelig in gesprek te gaan met enkele vertegenwoordigers, bestuurders en commissieleden van verenigingen uit jouw omgeving of juist uit een heel andere omgeving. Hoe pakken zij bepaalde vraagstukken aan? Een ontmoeting kan veel nieuwe inzichten opleveren!   

Voor wie?   

www.sportbestuurdersplatform.nl is voor vertegenwoordigers van verenigingen die aangesloten zijn bij één van de deelnemende sportbonden. In ons geval betekent dit dat alle vertegenwoordigers van onze honkbal- en softbalverenigingen kunnen deelnemen. 
 
Het Sportbestuurdersplatform is een ‘invite-only’ platform. Dat betekent dat jij als vertegenwoordiger van een honkbal- en softbalvereniging door ons uitgenodigd moet worden om toegang te verkrijgen. Je kunt je interesse kenbaar maken via sportontwikkeling@knbsb.nl.