Update 15 april: Start honkbal- en softbalcompetities seizoen 2021

15 april 2021

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 april tijdens een persconferentie een nieuw openingsplan als weg uit de coronacrisis gepresenteerd. Dit openingsplan bestaat uit 6 stappen. Bij stap 2 (vanaf 11 mei) staan er versoepelingen voor de sport op de planning. In dit bericht informeren we u over de gevolgen daarvan voor het honkbal- en softbalseizoen 2021.

Het kabinet heeft aan de stappen en data in het openingsplan wel de voorwaarde verbonden dat het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen daalt. Voor sport staan de eerstvolgende versoepelingen gepland vanaf 11 mei.

 Start jeugdcompetities

De datum van 11 mei betekent dat de startdatum van alle jeugdcompetities opschuift naar het weekend van 15-16 mei (was oorspronkelijk 24-25 april). Te zijner tijd bekijken we of en wanneer de afgelaste speelrondes kunnen worden ingehaald.

De ontwikkeling biedt de mogelijkheid om in de meivakantie alternatieve wedstrijden op de vereniging te organiseren. Laat uw jeugdleden vriendjes en vriendinnetjes meenemen en organiseer een leuke activiteit. Voor inspiratie klikt u hier.

Start seniorencompetities

De nieuwe datum met versoepelingen voor de sport betekent dat de start van de seniorencompetities in elk geval opschuift naar de week van maandag 31 mei. Alle geplande competitiewedstrijden tot en met zondag 30 mei worden door de afdeling Competitiezaken op ‘afgelast door bond’ gezet.

Tot slot

Sport wordt steeds vaker en steeds nadrukkelijker genoemd als belangrijk deel van de oplossing uit deze coronacrisis. In combinatie met de toenemende vaccinatiegraad in Nederland zijn wij ervan overtuigd dat de honkbal- en softbalcompetities binnen afzienbare tijd concreet kunnen worden opgestart. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en staan voortdurend in contact met de overheid, NOC*NSF en collega-sportbonden. In de komende weken blijven we u uiteraard regelmatig informeren!

P.s.: De eerstvolgende persconferentie van het kabinet is voor dinsdagavond 20 april aangekondigd. Na zo’n persconferentie hebben we altijd even de tijd nodig om de exacte uitwerking van de aangekondigde maatregelen/versoepelingen te vertalen naar de honkbal- en softbalsport. In zo’n persconferentieweek komen we dan ook op de donderdag/vrijdag met meer duidelijkheid voor onze sporten.