Ledenwerving en Ledenbinding

Baseball5

Baseball5 is een gave en dynamische sport en absoluut geschikt voor werving en binding van (jeugd)leden! Alles wat je nodig hebt is een bal (#AllYouNeedIsaBall) en een klein veldje en daardoor leent Baseball5 zich uitstekend voor een eerste kennismaking van bijvoorbeeld scholieren met onze sporten. Met de Baseball5 PlayKIT kun je heel simpel clinics op nabijgelegen scholen organiseren om zo aan ledenwerving te doen.

#PlayEverywhere
In de herfst en winter kan Baseball5 ook prima gespeeld worden, bijvoorbeeld op een gras- of gravelstrook op uw accommodatie, op de parkeerplaats of in een sportzaal. Baseball5 is een laagdrempelige spelvorm en daarom ook ideaal om de huidige leden ook buiten het vaste honkbal- en softbalseizoen aan de vereniging te binden.

Ga actief de wijken en binnenstad in en bezoek scholen en breng jeugd/volwassenen/LO-docenten met deze spelvorm in aanraking. De hele zomer én winter doorspelen met de jeugd? Het enige wat u nodig hebt is een bal! #PlayBaseball5 

Download de handleiding start Baseball5 bij jouw club! en bezoek voor meer informatie PlayBaseball5.nl!

Slowpitch Softbal

Slowpitch Softbal is een ideale spelvorm om uw leden op een leuke manier te binden, maar ook om oud-leden weer naar de velden te krijgen. Plan een interne competitie op bijvoorbeeld vrijdagavond in, maar denk ook aan familietoernooien of open avonden. Een oproep om op Facebook oud-leden te taggen en zo een interne Slowpitch compeititie of toernooi aan te kondigen, is ook al succesvol gebleken.

Tip: nodig eens vrienden, buren en familieleden van leden uit om puur voor de fun wedstrijdjes Slowpitch Softbal te spelen! Slowpitch leent zich perfect voor ledenwerving omdat iedereen eenvoudig aan deze spelvorm kan deelnemen!

Speciaal voor leden die alleen deelnemen aan interne competities is het Introductielidmaatschap in het leven geroepen. Dat kost slechts € 10,00!

Lees de handleiding Slowpitch Softbal opstarten bij jouw club en bekijk ook eens de Slowpitch Softbalpagina.

Welcome Friends

Om de continuiteit van de vereniging te waarborgen is het belangrijk om in te zetten op ledenwerving en -behoud. Hieronder diverse voorbeelden en mogelijkheden voor ledenwerving en -behoud. Tevens leest u hier meer informatie over het initiatief van de KNBSB: Welcome Friends

Organiseer een Welcome Friends dag

Uit onderzoek is gebleken dat potentiele leden eerder lid worden als ze er al bekenden lid zijn van de betreffende vereniging. Een goede wervingsstrategie is dan ook om te werven onder vrienden en familieleden van bestaande jeugdleden. Een eenvoudig concept is het organiseren een open clinic waarbij de huidige jeugdleden allemaal één of meer vriendjes en vriendinnetjes meenemen om hen kennis te laten maken met de mooie sport. Om de clinic kracht bij te zetten heeft de KNBSB het pakket ‘Welcome Friends’ ontwikkeld. Het pakket bestaat uit 3 posters, 25 flyers en 25 strippenkaarten welke gebruikt kan worden ter promotie van de clinic. 

Het pakket kan worden besteld via de KNBSB Webshop. Daar vind je sowieso gaaf promotiemateriaal voor jouw club! De Welcome Friends pakketten zijn nu gratis te bestellen. Kijk ook eens op onze pagina Materiaalverhuur. Daar vind je gave materialen die je kunt huren om van jullie Welcome Friends dag een daverend succes te maken!

Introductielidmaatschap

Haal nieuwe (en oud-leden) naar uw vereniging met het tijdelijke introductielidmaatschap! 

Speciaal lidmaatschap
In deze lastige tijden waarin we alleen op de club kunnen sporten, willen we clubs stimuleren om oud-leden en bekenden van leden uit te nodigen bij de club om gebruik te maken van ons tijdelijke tientjeslidmaatschap! U kunt met het introductielidmaatschap meerdere doelgroepen met dit aanbod enthousiasmeren. Misschien kunnen ze aansluiten bij interne competities Baseball5 en Slowpitch Softbal bij uw vereniging, die u vanaf 1 juli met open kantines weer perfect kunt organiseren.

Vijf euro voor de club
Voor slechts € 10,00 kan iemand lid worden om bijvoorbeeld Baseball5 of Slowpitch Softbal uit te proberen. Om verenigingen te stimuleren om dit speciale lidmaatschap in deze periode zoveel mogelijk te promoten, heeft de KNBSB besloten om voor elk lid dat dit jaar via dit lidmaatschap lid wordt € 5,- terug te betalen aan de vereniging. Let op: dit is een speciale actie die vanwege corona geldt voor het komende seizoen 2021!

 

Extra Innings 
In de regio Den Haag zijn ze niet meer weg te denken en ook in andere plaatsen binnen de Nederlandse honk- en softbalwereld kent iedereen ze wel: de jongens van EXTRA INNINGS. De stichting zet zich in voor het opleiden en bijscholen van spelers en trainers met clinics, winter- en zomerscholen en de jaarlijkse organisatie van het regionale Little League programma. Ga naar hun website en lees alle informatie over EXTRA INNINGS.

Good Practices