Verslag van een tropische BeeBalldag

26 juni 2023

Op 11 juni kwam onze jongste jeugd  (5-10 jaar) ‘aan slag’ tijdens de Landelijke BeeBalldag 2023. En de jeugd heeft de toekomst! Dus ook voor onze sporten heel belangrijk om leuke dingen voor deze groep te organiseren.De verenigingen die dit jaarlijkse event dit jaar met de KNBSB in hun regio graag wilde organiseren waren: Bedrocks, Twins, BSC Almere, Kinheim en Portland Poema’s. Dankzij tientallen enthousiaste vrijwilligers was het weer een fantastisch feest voor onze BeeBallers!

Verenigingen gingen in de voorbereiding op 11 juni op pad en gaven clinics in de wijk en op scholen. Vervolgens werden de kids uitgenodigd op een open training en mochten ze gewoon meedoen in schoolteams bij de Landelijke BeeBalldag. Hoe gaaf is dat!

 De 60 teams met Rookies en Majors kwamen vooral om te BeeBallen maar natuurlijk was er ook dit jaar tussendoor weer van alles te doen. De voorspellingen waren dat het 30 graden zou worden en daar werd goed op ingespeeld door de organisaties. Zo begonnen de meeste al vroeg zodat het nog niet zo warm was. Er was een spectaculaire opening op muziek, de teams werden voorgesteld met de clubvlag.Gedurende de dag  waren ze druk met het beschilderen van keien, schminken, springkussens, waterspelletjes, waterpistolen, rennen door de sproeiers en noem maar op! Overal was gezorgd voor lekkere versnaperingen, voldoende water en schaduw en de BeeBallers konden zich tussen de wedstrijden dus prima vermaken. Extra Innings was present bij Twins en Kinheim en stond lekker in de schaduw zodat de kids daar ook nog een balletje konden gooien of slaan.

Natuurlijk was er aan het einde van deze warme dag een heuse prijsuitreiking waar alle kids een BeeBall sticker, BeeBall sleutelhanger en een mooie medaille kregen als aandenken. Want natuurlijk hadden ze allemaal heel erg hun best gedaan en waren het allemaal winnaars! We danken de organiserende verenigingen voor deze fantastische dag en zien de BeeBallers graag volgend jaar in juni 2024 weer terug!

 Is BeeBall ook iets voor bij jou op school of op de club? Kijk dan op voor meer informatie.