Slowpitch Softbal

Slowpitch Softbal is het attractieve sportaanbod van de KNBSB voor jong en oud, voor geoefende en ongeoefende deelnemers. Heb je softbal altijd een leuke sport gevonden? Heb je eerder softbal met plezier gespeeld? Vroeger op school? Of bij een vereniging? Of is de sport nieuw voor je, maar lijkt het je leuk om samen en gezellig actief te zijn? Dan is Slowpitch Softbal wat voor jou!

Bij Slowpitch Softbal ligt de nadruk op 'iedereen kan de bal slaan', doordat de bal onderhands met een boog wordt opgetost.

COED Slowpitch League

De KNBSB organiseert jaarlijks een Slowpitch Softbal competitie in toernooivorm. Er is ruimte voor Nederlandse, Belgische en Duitse teams.

Het Nederlandse team dat het hoogst eindigt in de eindrangschikking plaatst zich voor het eerstvolgende internationale WBSC Super Cup toernooi.  

De resultaten van deze competitie!

Slowpitch Softbal opstarten bij jouw vereniging

Ook in Nederland begint Slowpitch Softbal steeds populairder te worden. Het spelletje is geschikt voor ervaren en onervaren spelers en bovendien kan het tot op hoge leeftijd gespeeld worden. De sport leent zich erg goed voor bijvoorbeeld ouders van (jeugd)leden, oud-leden en voor leden die om bepaalde (maatschappelijke) redenen geen Fastpitch Softbal meer willen of kunnen spelen.

Wil jij als vereniging je leden een gezellige en laagdrempelige sport aanbieden? Dat kan, maar hoe doe je dat? Vanuit de KNBSB bieden wij hierbij graag ondersteuning. Voor vragen en ondersteuning kun je contact opnemen met sportontwikkeling@knbsb.nl.

Wil je direct meer weten? In de handleiding voor verenigingen is handige informatie te vinden en verschillende tips en tricks om Slowpitch Softbal binnen jouw vereniging vorm te geven!

 

Download de 'Handleiding voor verenigingen'

 

Start een interne Slowpitch competitie!

SV&HV Schiedam organiseert een interne Slowpitch Cup.
Bekijk het projectplan van SV&HV Schiedam ter inpiratie voor jouw club!

Slowpitch Softbal Mixed competitie

De KNBSB organiseert een korte Mixed Slowpitch Softbal competitie. De wedstrijden worden tijdens tien speelrondes om de week gespeeld.  

Lijkt het jou leuk om hieraan mee te doen met een team? Dat kan! Neem dan contact op met competitie@knbsb.nl

 

Ledenbinding en -werving

Denk aan een interne competitie, aan een afsluitend familietoernooi of instuif waarvoor vrienden, buren en familieleden kunnen inschrijven om Slowpitch te spelen binnen de eigen vereniging! Hiermee stimuleer je de inkomsten in het clubhuis en wie weet levert dit vaste bezoekers of nieuwe leden op voor de vereniging. Denk ook aan deze spelvorm voor het blijven betrekken van oud-spelers bij de vereniging.

Ga gelijk aan de slag met Slowpitch!

Heb je vragen? Neem dan gerust contact met sportontwikkeling@knbsb.nl

Posters en flyers

De KNBSB heeft wervingsflyers, spelregelflyers en posters die je als vereniging kunt gebruiken om belangstellenden informatie te verschaffen over Slowpitch Softbal. Deze zijn te verkrijgen via de webshop. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met sportontwikkeling@knbsb.nl.

De spelregelflyers ‘Slowpitch in ’t kort’ zijn ook te downloaden:
- Mixed League
- Men's League

 

Slowpitchmat

Ter ondersteuning van de scheidsrechter kan er gebruik gemaakt worden van een ‘strike-out-zone mat’. Enkel wanneer de bal van de pitcher deze mat raakt is het een slagbal. Afmetingen: 43 cm breed en 65 cm lang, met een uitsparing voor de punt van de thuisplaat.

Slowpitch Softbal Clinic bij HSV Rooswijk