Slowpitch Softbal

Wat is slowpitch softbal?

Deze attractieve variant van softbal wordt wereldwijd actief gespeeld. Slowpitch Softbal richt zich vooral op spelplezier en met aangepaste regels is Slowpitch Softbal dan ook geschikt voor jong en oud. Slowpitch Softbal focust zich voornamelijk op het leukste onderdeel van onze sporten, namelijk Slaan. En om dit te bewerkstelligen wordt de bal onderhands en met een boogbal opgetost.

 

Slowpitch Softbal opstarten bij jouw vereniging

Ook in Nederland begint Slowpitch Softbal steeds populairder te worden. Het spelletje is geschikt voor ervaren en onervaren spelers en bovendien kan het tot op hoge leeftijd gespeeld worden. De sport leent zich erg goed voor bijvoorbeeld ouders van (jeugd)leden, oud-leden en voor leden die om bepaalde (maatschappelijke) redenen geen Fastpitch Softbal meer willen of kunnen spelen.

Wil jij als vereniging je leden een gezellige en laagdrempelige sport aanbieden? Dat kan, maar hoe doe je dat? Vanuit de KNBSB bieden wij hierbij graag ondersteuning. Voor vragen en ondersteuning kun je contact opnemen met breedtesport@knbsb.nl.

Wil je direct meer weten? In de handleiding voor verenigingen is handige informatie te vinden en verschillende tips en tricks om Slowpitch Softbal binnen jouw vereniging vorm te geven!

Download de 'Handleiding voor verenigingen'

Posters en flyers

De KNBSB heeft wervingsflyers, spelregelflyers en posters die je als vereniging kunt gebruiken om belangstellenden informatie te verschaffen over Slowpitch Softbal. Deze zijn gratis te verkrijgen; voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met breedtesport@knbsb.nl.

De spelregelflyers ‘Slowpitch in ’t kort’ zijn ook te downloaden:
- Mixed League
- Men's League

Gratis Slowpitch Softbal clinic

Het Dutch National slowpitch Team (DNT) organiseert op verschillende locaties in ons land Slowpitch Softbal clinics. Deze clinics zijn geschikt voor ervaren en onervaren spelers, voor Slowpitch Softballers en niet-Slowpitch Softballers. Tijdens deze clinic leer je van de echte kenners van de sport!

Heeft jouw vereniging interesse in een clinic van de echte kenners van de sport? De kosten van de clinic worden vergoed door de KNBSB. Alleen de reiskosten (€ 75,-) voor de DNT leden zullen nog betaald moeten worden.  
Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar breedtesport@knbsb.nl.

Slowpitch Softbal Competitie

Ieder seizoen organiseert de KNBSB een korte Mixed Slowpitch Softbal competitie. Deze competitie bestaat uit twee aparte delen:

De voorjaarscompetitie bevat zes speelmomenten die voor de zomerstop plaatsvinden. De wedstrijden vinden ongeveer eens per twee weken plaats van april tot eind juni.

Het tweede deel begint na de zomerstop en bevat vier speelmomenten.

De speeldagen van de Mixed League vallen in 2018 in de week van:

  • Maandag 16 april
  • Maandag 7 mei
  • Maandag 28 mei
  • Maandag 11 juni
  • Maandag 25 juni
  • Maandag 9 juli

Zomerstop

  • Maandag 27 augustus
  • Maandag 10 september
  • Maandag 24 september
  • Maandag 8 oktober

Lijkt het jou leuk om hieraan mee te doen met een team? Dat kan! Neem dan contact op met competitiezaken@knbsb.nl 

Slowpitch toernooien

Ieder jaar worden er verschillende Slowpitch Softbal toernooien door het hele land georganiseerd. De KNBSB ondersteund in de organisatie van het jaarlijkse Mid Summer Slowpitch Event en bij het End of Season Toernooi. Daarnaast worden door honkbal- en softbalverenigingen zelf ook veel Slowpitch Softbal toernooien georganiseerd.

Onderstaand is een overzicht te vinden van een aantal Slowpitch Softbal toernooien die jaarlijks worden georganiseerd:

Geef jouw slowpitchtoernooi door via breedtesport@knbsb.nl 

Slowpitchmat

Ter ondersteuning van de scheidsrechter kan er gebruik gemaakt worden van een ‘strike-out-zone mat’. Enkel wanneer de bal van de pitcher deze mat raakt is het een slagbal. Afmetingen: 43 cm breed en 65 cm lang, met een uitsparing voor de punt van de thuisplaat.

0
0