Clubs4Life

Wil jij met jouw honkbal- en/of softbalvereniging scoren tegen kanker? Dat kan met Clubs4life, een initiatief van KWF Kankerbestrijding. Met Clubs4life zamel je geld in door te doen wat je leuk vindt: honkballen of softballen!

Elke sporter en vereniging in Nederland kan scoren tegen kanker! Van kleine acties tot grote evenementen. Je kunt bijvoorbeeld jezelf of je team laten sponsoren voor elke honkslag die je slaat of punt dat je scoort. En als vereniging kun je een activiteit organiseren zoals een Baseball5-toernooi, (jeugd)toernooi, familiedag, clinic of sponsorloop. ‘Baseball & Softball against Cancer’ zorgt voor ondersteuning (o.a. draaiboek en aankleding) van individuele initiatieven en verenigingsinitiatieven. Zo kunnen we gezamenlijk vanuit de honkbal- en softbalsport nóg meer geld ophalen voor kankeronderzoek.

De KNBSB roept iedereen op om in actie te komen. Elke speler of speelster, van jong tot oud, elke honkbal- of softbalvereniging kan meedoen! Of je nu iets kleins organiseert of een groot toernooi, elke actie draagt bij aan baanbrekend kankeronderzoek. 

Kanker raakt ons allemaal:

  • 1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker.
  • Per jaar zijn dat ongeveer 110.000 mensen.
  • Dat komt neer op 12 mensen per uur.
  • Jaarlijks sterven 45.000 mensen aan de gevolgen van kanker.
  • Daarmee is kanker doodsoorzaak nummer 1.

Onze missie is:

  • Minder mensen met kanker
  • Meer mensen die genezen
  • Betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten

‘Baseball against Cancer’ (BAC)

BAC ondersteunt de honkbalinitiatieven die worden ondernomen door bond en verenigingen. Oud-honkbalinternational en speler van de Boston Red Sox Swen Huijer ( zie foto boven) is oprichter van BAC én ambassadeur van Clubs4life (Lees zijn verhaal). Hij zet zich in om heel honkballend Nederland te laten scoren tegen kanker. Voor meer informatie: info@baseballagainstcancer.nl.

BAC organiseert jaarlijks bij Hoofddorp Pioniers een honkbalclinic voor de jeugd waarvan de opbrengst ten goed komt van KWF Kankerbestrijding.

‘Softball  against Cancer’ (SAC)

SAC ondersteunt de softbalinitiatieven die worden ondernomen door bond en verenigingen. Softbalinternational Ginger de Weert is het boegbeeld van SAC. Zij zet zich in om heel softballend Nederland te laten scoren tegen kanker. 

Tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi Softbal in 2019 stonden de side-events in het teken van ‘Softball against Cancer’. Via de bijdragen van deelnemers en instructeurs, World Baseball and Softball Confederation, KNBSB, de gastvereniging UVV en het publiek heeft de KNBSB een cheque ter waarde van het symbolische bedrag € 2.020 kunnen overhandigen aan de ambassadeur van ‘Softball against Cancer’ en werpster van het Nederlands Softbalteam Ginger de Weert (zie foto). Voor meer informatie: info@softballagainstcancer.nl.

SAC organiseert jaarlijks bij Hoofddorp Pioniers een softbalclinic voor de jeugd waarvan de opbrengst ten goed komt van KWF Kankerbestrijding.

Ambassadeur worden als honkbal- en softbalverenigingen

Als vereniging kun je nu ook ambassadeur worden van Club4life door als bestuur uw vereniging aan te melden via info@baseballagainstcancer.nl. Het ambassadeurschap houdt in dat u de ‘Club4life vlag’ die u krijgt opgestuurd op de accommodatie hangt. En dat uw vereniging tijdens de ‘Club4life maand’ in oktober zich inzet om een ‘Club4life activiteit’ te organiseren waarvan de opbrengst ten goed komt van KWF Kankerbestrijding. Zet nu de eerste stap en meld uw vereniging aan via info@baseballagainstcancer.nl. Voor meer informatie kunt u ook de website clubs4life.nl bezoeken.

Verenigingen die u al voor zijn gegaan: Almere ’90, Gryphons, Onze Gezellen en WSB Apeldoorn.