G-Honkbal

Iedereen schittert!

Net als ieder ander sporten mensen met een beperking voor hun ontspanning en plezier. Het is een leuke en waardevolle vrijetijdsbesteding. Het is niet alleen leuk en gezind, je hebt er ook profijt van in het dagelijkse leven. Door sporten leer je nieuwe mensen kennen, word je actief betrokken bij de vereniging en kun je je helemaal uitleven op je eigen niveau. Sport draagt bij aan een grote zelfwaardering en zelfstandigheid.

G-Honkbal, een aangepaste vorm van honkbal en/of softbal, is een zeer geschikte sport voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Er wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden, vaardigheden en wensen van de sporters. De vaardigheden kunnen door de verschillende oorzaken van de beperkingen en de grote variëteit in het dagelijks niveau van functioneren sterk uiteenlopen. De een heeft één-op-één begeleiding nodig terwijl de ander de alledaagse dingen zelfstandig doet.

 

G-Honkbal voor begeleiders

 • G-Honkbal in het kort:
  Voor verenigingen en begeleiders heeft de KNBSB alle basisafspraken op een A4-tje op een rij gezet. Handig om naar je training of een wedstrijd mee te nemen.
 • G-Honkbal interviewboek:
  U denkt dat honkbal goed zou zijn met mensen met een verstandelijke beperking. Maar is het echt zo? Experts en spelers vertellen eigen verhaal.
 • Handleiding voor vereniging:
  Wil jouw vereniging G-Honkbal aanbieden? Deze handleiding helpt u goed op weg!

Speelkalender 2022

 • Zaterdag 21 mei - Pregames Special Olympics Hengelo
 • Donderdag 26 mei - Red Caps Leusden
 • Zaterdag 11 juni - Special Olympics Activiteit bij Hengelo Giants
 • Zondag 18 september – Landelijke G-Honkbaldag, Portland Poemas Rotterdam
 • Zondag 16 oktober - Amterdam North Stars
 • Zondag 20 november - Twins Oosterhout (indoor toernooi)

Promotie - G-Honkbal Promo

Coördinator G-Honkbal KNBSB

Namens de KNBSB is André Ficken de coördinator voor het G-Honkbal in Nederland.

André Ficken
Telefoon: 06 - 53 14 79 89
E-mail: andre.ficken@knbsb.nl

Landelijke G-Honkbaldag

Jaarlijks organiseert de KNBSB een Landelijke G-Honkbaldag. Vorige edities zijn gehouden bij verenigingen zoals Rooswijk en HIlversum Hurricanes. De Landelijke G-Honkbadag 2022 wordt georganiseerd op zondag 18 september 2022 in Rotterdam door Portland Poema's als onderdeel van de opening van hun prachtige, nieuwe accommodatie!

 

Honkbal voor mensen met een visuele beperking

Baseball 4 Blinds is een spelvorm speciaal ontwikkeld voor blinden en slechtzienden. Je kunt het zonder persoonlijke buddy, op je gehoor spelen. Stichting 'Iedereen Kan Sporten (IKS) Parkstad en Westelijke-Mijnstreek' heeft een clinic gehouden, in samenwerking met de honkbal- en softbalverenigingen Cheetahs en Sittard Condors. Dit evenement was een daverend succes!