Batlists Softbal

Op deze pagina vindt u de batlists van de teams die spelen in de Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse en 1e klasse. In artikel 6.9 (Knuppels) in het Reglement van Wedstrijden Verenigingssport vindt u de volledige regeling over de knuppels.

Invulinstructie voor verenigingen

Hieronder vindt u de invulinstructie voor het formulier Batlist:

  • Blauwe vakken in te vullen door vereniging.
  • Bat list-formulier in Word-formaat sturen naar de afdeling Competitiezaken: competitie@knbsb.nl
  • Een vereniging in de competitie moet het bondsbureau van de KNBSB uiterlijk 7 x 24 uur voor de aanvang van de eerste competitiewedstrijd in het bezit stellen van een schriftelijke opgave (Batlist) waaruit blijkt welke knuppels in de competitie gaan worden gebruikt.
  • Uiterlijk 2 x 24 uur voor het aanvangstijdstip van een competitiewedstrijd kan een vereniging, tijdens werkdagen van het bondsbureau van de KNBSB (maandag-vrijdag 8.30-17.30 uur), één of meerdere wijzigingen in de Batlist aanbrengen. De vereniging moet daarvoor een nieuwe versie van de Batlist aanleveren onder opgave van de wijziging(en).
  • Gele vakken in te vullen door de afdeling Competitiezaken.

Handige informatie

Nieuwe regel vanaf 2022 voor Hoofdklasse en 1e klasse

Binnen de KNBSB is het al jaren gebruikelijk dat knuppels die in de Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse en 1e klasse (voorheen Golden League en Silver League) worden gebruikt niet op de ASA non-approved batlist mogen voorkomen. Het gebruik van deze lijst conflicteert met de spelregels-softbal. De KNBSB heeft daarom besloten met ingang van seizoen 2022 een andere knuppellijst te hanteren: de WBSC-knuppellijst.

Bekijk onze tool om te kunnen controleren of een knuppel op de WBSC-lijst voorkomt. De WBSC-lijst is hier te vinden.