Jaarplanning Competitiezaken

De afdeling Competitiezaken heeft een jaarplanning opgesteld om de wedstrijdsecretarissen een overzicht te geven van de belangrijke deadlines voor het kunnen organiseren van de honkbal- en softbalcompetities voor de teams van de eigen vereniging. Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben over de planning, dan kunt u via competitie@knbsb.nl contact opnemen met de afdeling Competitiezaken.
 

 Omschrijving

 

Vanaf

tot en met

Verenigingen met een team in de Gesloten Klasse kunnen via competitie@knbsb.nl een verzoek indienen met betrekking tot het wedstrijdpprogramma betreffende de planning van thuiswedstrijden (in verband met andere verenigingsactiviteiten).

 

begin oktober

eind november

Verenigigen in de onderstaande Gesloten Klassen kunnen via competitie@knbsb.nl vóór 1 februari bij de afdeling Competitiezaken bondsscheidsrechters aanvragen voor oefenwedstrijden en -toernooien vanaf het tweede weekend in maart.

  • Honkbal Hoofdklasse, Honkbal 1e klasse en Honkbal 2e klasse
  • Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse en Fastpitch Softbal Dames 1e klasse

 

begin november

eind januari

Competitiebepalingen Gesloten Seniorenklassen definitief en gepubliceerd op de KNBSB-website.

 

begin december

Verenigingen kunnen in Sportlink hun teams digitaal inschrijven voor de Open Seniorenklassen, alle Jeugdklassen, BeeBall en Slowpitch Softbal.

 

begin januari

eind januari

Concept wedstrijdprogramma Honkbal 2e en 3e klasse, Softbal Dames 2e klasse en Softbal Heren Hoofdklasse een week open voor thuisspelende teams om te kunnen aanpassen.

 

medio januari

Wedstrijdprogramma's Gesloten Seniorenklassen definitief en voor verenigingen zichtbaar op KNBSB-website, in Sportlink Club en KNBSB Competitie-app.

 

begin januari

Verenigingen met een team in de Open Klasse kunnen via competitie@knbsb.nl een verzoek indienen met betrekking tot het wedstrijdpprogramma betreffende de planning van thuiswedstrijden (in verband met andere verenigingsactiviteiten).

 

begin januari

eind februari

Concept poule-indelingen Open Seniorenklassen, alle Jeugdklassen, BeeBall en Slowpitch Softbal gereed. Deze poule-indelingen worden per e-mail naar de wedstrijdsecretarissen gestuurd.

 

medio februari

Verenigingen kunnen via competitie@knbsb.nl reageren op concept poule-indelingen.

 

medio februari

eind februari

Poule-indelingen Open Seniorenklassen, alle Jeugdklassen, BeeBall en Slowpitch Softbal definitief.

 

begin maart

Concept wedstrijdprogramma's Open Seniorenklassen, alle Jeugdklassen, BeeBall en Slowpitch Softbal gereed.

 

medio maart

Verenigingen kunnen in Sportlink eenzijdig de aanvangstijden van thuiswedstrijden wijzigen.

 

medio maart

Wedstrijdprogramma's Open Klassen zijn definitief en gepubliceerd op de KNBSB-website.

 

eind maart

Competitiebepalingen Open Seniorenklassen, alle Jeugdklassen, BeeBall en Slowpitch Softbal op de KNBSB-website gepubliceerd.

 

eind maart

Start competities

 

vanaf 1 april

Herindelingsmomenten honkbal jeugd U21, U15 en U12 1e klasse, en softbal jeugd U21 en U15 1e klasse (nog niet bekend i.v.m. aantal ingeschreven teams).

 

ntb

Deadline voor verenigingen om via competitie@knbsb.nl een verzoek aan het Bondsbestuur in te dienen voor toetreden tot Gesloten Seniorenklasse.

 

15 oktober