Afwezigheidsmeldingen worden niet meer opgenomen in de Home Plate. Nagenoeg elke e-mailprovider - ook de online diensten - biedt een automatische reactie aan bij afwezigheid. De KNBSB adviseert, met name wedstrijdsecretariaten, om gebruik te maken van de automatische reactie om daarmee andere verenigingen op de hoogte te stellen van de afwezigheid. Het is daarbij handig om aan te geven of de mail wordt doorgestuurd of niet en bij we ze dan kunnen zijn voor vragen.
Vanwege de privacywetgeving (AVG) zijn contactgegevens van verenigingsfunctionarissen niet langer meer openbaar op onze website te vinden. Dat was mogelijk via deze zoekfunctie. Voortaan wordt alleen het algemene adres van de vereniging, zoals door de vereniging geregistreerd in Sportlink, nog getoond. De contactgegevens van de verenigingsfunctionarissen van alle honkbal- en softbalverenigingen zijn nog wel te achterhalen in het Adresboek in Sportlink Club. Lees alle informatie over het achterhalen van contactgegevens in dit nieuwsbericht.
De contactgegevens van bondsofficials zoals bondsscheidsrechters en bondsscorers zijn nog wel inzichtelijk via de KNBSB-site.
De aanstellingen van de bondsofficials zijn te raadplegen via de KNBSB Competitie-app, Sportlink Club en de KNBSB-website. Een vereniging kan de aanstellingen ook per wedstrijd van de eigen vereniging in Sportlink Club terugvinden. In Sportlink Club onder de menu-optie 'Wedstrijdzaken' vindt u de optie 'Wedstrijdprogramma'. Klik daarna op het tabblad 'uit en thuis' en het complete programma van een week is in te zien met de aangestelde scheidsrechters. Mocht dat niet lukken, dan moet u dit nog instellen bij de optie 'kolommen wijzigen' (rechtsboven).
De administratieve heffingen toegekend aan een vereniging zijn inzichtelijk in Sportlink Club. Onder de menu-optie 'Wedstrijdzaken' staat de optie 'Tuchtzaken & Heffingen'. Als u dit openklikt vindt u op het eerste tabblad ‘Administratieve heffingen’ de administratieve heffingen die (eventueel) aan uw vereniging zijn toegekend. Een vereniging kan alleen de administratieve heffingen inzien die aan zijn vereniging zijn toegekend.
Voor aanvang van een seizoen is het voor teams spelend in de Honkbal Hoofdklasse en Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse geldt verplichti om eenmalig een Teamformulier in te leveren ten behoeve van de inrichting van de Play-by-Play. De KNBSB stelt hiervoor een standaard Teamformulier ter beschikking (zie onderaan). Dit formulier moet uiterlijk 7 x 24 uur voor de aanvang van de eerste competitiewedstrijd bij Competitiezaken zijn aangeleverd (competitie@knbsb.nl). Het voorbereidende werk dat voor de Play-by-Play door de Stuurgroep Scorers moet worden verricht is veel. Graag ontvangen zij daarom (ruim) op tijd het Teamformulier vanuit elke vereniging.
Meer informatie over het Teamformulier vindt u hier.
Teams die niet uitkomen in de Honkbal Hoofdklasse en/of Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse hoeven geen Teamformulier in te vullen en aan te leveren.
Per sport en leeftijdscategorie is een regelkaart gemaakt (alleen voor de Verenigingssport). Elke regelkaart bevat een beknopte weergave van de bepalingen in het Reglement van Wedstrijden Verenigingssport. De regelkaarten zijn handig voor een coach, teambegeleider of scheidsrechter. Een regelkaart kan bijvoorbeeld worden uitgeprint, gelamineerd en in de bestuurskamer/clubhuis neergelegd, zodat deze altijd even snel kan worden geraadpleegd. De regelkaarten zijn te vinden op de pagina Wedstrijdbepalingen.
Voor het spelen van avondwedstrijden bij daglicht zijn er twee tabellen (honkbal en softbal). Deze tabellen, met per periode de uiterste aanvangstijd, zijn na te lezen in de Competitiebepalingen.
Vanaf het seizoen 2018 is er een aangepaste procedure voor het opnieuw inplannen van afgelaste wedstrijden en/of het verplaatsen naar inhaalweekenden. De procedure leest u hier.
Het komt voor dat een team op het laatste moment een wedstrijd wil verplaatsen, afzegt of op het geplande tijdstip niet komt opdagen. Als de wijziging niet 3 x 24 uur voor de aanvangstijd van de wedstrijd door de afdeling Competitiezaken is goedgekeurd, spreken we van een niet-opkomen van een team.
Bijvoorbeeld: Staat een wedstrijd op zaterdag om 14.00 uur ingepland, dan moet een eventuele wijziging op de woensdag daarvoor voor 14.00 uur door de afdeling Competitiezaken zijn goedgekeurd.
Lees de procedure bij het niet opkomen van een team.
In het Reglement van Wedstrijden Verenigingsport artikel 6.7 is het terugtrekken van een team vastgelegd. Bij het terugtrekken van een team wordt een boete van EUR 250,00 opgelegd (voor jeugdteams geldt een boete van EUR 125,00).
In Sportlink zit een functionaliteit waardoor een bevestiging van een wedstrijdwijziging automatisch via e-mail naar de betrokken verenigingen en bondsofficials wordt gestuurd.
Lees de handleiding om meer doorstuur e-mailadressen te kunnen instellen
Lees de handleiding om wedstrijden te kunnen wijzigen in Sportlink Club.
Geen enkel sportveld is veilig tijdens een onweer. Verlaat het terrein onmiddellijk en wacht tot de bui voorbij is. Met de ’tien secondenregel‘ kunt u inschatten wanneer u het best gaat schuilen: indien er minder dan 10 seconden liggen tussen de bliksemflits en de donder, dan is het onweer gevaarlijk dichtbij. Is de tijd tussen flits en donder korter dan drie seconden dan zit u midden in de onweersbui.
Waar schuilen?
Het best is een gebouw (bijvoorbeeld de kantine of kleedkamers). Sluit ramen en deuren en blijf weg van de ramen. Blijf ook uit de buurt van stromend water en ga zeker niet douchen. Een carport, een afdak, een open schuilplaats en dergelijke bieden geen enkele bescherming. Op golfterreinen zijn er soms speciale schuilhutjes met uitwendige bliksemafleiders. Schuilhutten zonder bliksemafleider zijn niet veilig. Ook een volledig metalen auto is een goede schuilplaats. Die vormt door zijn constructie een ‘Kooi van Faraday’. Sluit ramen, schuifdak en deuren. Een cabrio of een auto uit kunststof is niet veilig. Ook een golfkarretje biedt geen enkele bescherming.
Wanneer er geen schuilplaats in de buurt is: