EK- zilver voor blindbaseball team!

10 oktober 2023

Het blindbaseball combinatie team van HSV Cheetahs en Sittard Condors heeft tijdens het eerste Europees Kampioenschap blindbaseball een ongekende prestatie geleverd door de 2e plaats op te eisen!

In het Noord-Italiaanse Bologna, dé bakermat voor blindbaseball, werd op 7 en 8 oktober het eerste WBSC-blindbaseball European Championship georganiseerd. Op zaterdag was er een halve competitie tussen de deelnemende landen Italië, UK, Frankrijk, Duitsland en Nederland. De doelstelling; een plek bij de eerste 3 in de voorronde, werd bereikt met overwinningen op Duisland (1-0) en Frankrijk (4-0). Het betekende een halve finale tegen het sterke team UK, waar in de voorronde nog met 0-5 van werd verloren.

Met de sterkste formatie op het veld werd het een thriller van een wedstrijd, waarbij Nederland in de derde inning op voorsprong kwam door Rick Bouwens. In de gelijkmakende slagbeurt wist team UK op gelijke hoogte te komen, nadat ze in de eerste twee innings door de ijzersterke Nederlandse verdediging met geen enkele slagman op de honken wisten te komen. In de verlengende vierde inning werd vervolgens niet gescoord, waarna er een tiebreak volgde die de beslissing moest brengen. Met lopers op 2e en 3e honk kwam Rick Bouwens weer aan slag en hij wist met weer een mooie honkslag Noa Sieben over de plaat te brengen. Door goed verdedigend werk van de Britten bleef het bij dat ene punt. Het bleek genoeg te zijn, want de Britten wisten vervolgens geen gebruik te maken van de lopers in scoringspositie: twee lopers mistten achter elkaar de thuisplaat en de laatste slagman ging uit. Een topprestatie van spelers en staf. Ook de commentatoren en alle coaches waren diep onder de indruk wat een progressie dit team, dat pas anderhalf jaar bezig is, heeft gemaakt.

Nederland mocht zich opmaken voor de finale tegen het sterke Italië. Een wedstrijd waarin het team zich goed verweerde en in de tweede inning zelfs drie nullen achter elkaar wisten te maken - het was nog nooit voorgekomen dat de Italianen een inning niet wisten te scoren en zelfs niet op de honken kwamen - maar uiteindelijk met 6-0 verloren. Het maakte de prestatie niet minder!

Alle wedstrijden zijn online terug te kijken en foto’s van het toernooi zijn hier te bekijken.