Geen kampioenen in Hoofdklasse en Golden League 2020

17 oktober 2020

Nadat op vrijdag definitief duidelijk werd dat de deur voor een hervatting van het honkbal- en softbalseizoen in de topcompetities op slot ging, heeft het bestuur van de KNBSB vandaag de beslissing genomen om voor het seizoen 2020 geen kampioenen uit te roepen voor de Honkbal Hoofdklasse en de Fastpitch Golden League.

In de Hoofdklasse stond L&D Amsterdam na twee wedstrijden op een 2-0 voorsprong in de Holland Series. Het bestuur van de KNBSB acht deze voorsprong niet voldoende om voor dit seizoen een kampioen aan te wijzen.

Hoewel het een mooie voorsprong is, hebben de Amsterdammers een jaar eerder zelf bewezen dat een team uit geslagen positie terug kan komen en de best-of-seven toch nog naar zich toe kan trekken. L&D Amsterdam won in 2019 de titel door een 3-0 achterstand in de serie om te turnen tot een 4-3 overwinning.

Golden League

Bij de softbalsters in de Golden League stond er dit jaar geen Holland Series op het programma. In overleg met de deelnemende verenigingen werd besloten om in dit door corona ingekorte seizoen alleen een reguliere competitie te spelen. Het team dat na afloop bovenaan zou staan, zou worden uitgeroepen tot kampioen.

Toen de competitie deze week vroegtijdig afgebroken werd, stonden Roef! en Sparks Haarlem met 34 punten uit 22 wedstrijden samen bovenaan. Volgens de wedstrijdbepalingen van de KNBSB zou er dan een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden om een kampioen te bepalen, maar omdat deze wedstrijd nu niet gespeeld kan worden, heeft het bestuur van de KNBSB besloten om ook in deze klasse geen kampioen uit te roepen.

In de Silver League stond Neptunus bovenaan en de Rotterdamse ploeg is daarom uitgeroepen tot kampioen. In de Overgangsklasse (honkbal) werd RCH Pinguïns twee weken geleden al kampioen.

Op dinsdag presenteert de KNBSB de volledige lijst met kampioenen van alle overige competities.