GRIZZ Energy Gum nieuwe Business Club Partner van de KNBSB

23 februari 2022


Timo Muller (l) en Berry van Driel zetten hun handtekening onder het driejarige contract tussen GRIZZ en de KNBSB

GRIZZ Energy Gum is de komende drie jaar Business Club Partner van de KNBSB. De fabrikant van energie kauwgom, zorgt er in die periode voor dat de spelers en speelster van Team Kingdom of the Netherlands volledig geconcentreerd, alert en vol focus op het veld verschijnen!

GRIZZ Energy Gum is een functionele energiekauwgom. De kauwgom bevat 120 mg werkzame energiestoffen onderverdeeld in 80 mg cafeïne, 20 mg guarana en 20 mg taurine. Een groot voordeel van energiekauwgom is dat de werkzame energiestoffen al na 5 minuten kauwen worden opgenomen via het mondslijmvlies en niet via het maag-darmkanaal (zoals bij energy drinks, energierepen en gels etc.). Een veel sneller effect dus.

Een aantal grote voordelen zijn: meer energie, meer focus, betere concentratie, sneller spierherstel, beter uithoudingsvermogen en natuurlijk een frisse adem.

"Ook is de energiekauwgom suikervrij waardoor je geen suikerdip krijgt. Vaak krijgen mensen een boost van de suiker maar daarna ook gelijk een crash waardoor ze weer terug bij af zijn. Energiekauwgom zorgt snel voor meer energie maar zorgt tegelijkertijd voor een prettige, geleidelijke afbouw.", aldus Timo Muller, oprichter van Grizz.

Voor honkballers en softbalsters is het bewaren van de focus, zeker met een aantal rustmomenten tussendoor, natuurlijk erg belangrijk. Hoe helpt GRIZZ Energy Gum hen daarbij?

"Voor spelers is het belangrijk om fris en gefocust de wedstrijd in te gaan maar even belangrijk om ook tijdens de wedstrijd deze frisheid en focus vast te houden. In de honk- en softbal wereld heerst een ware kauw-cultuur. Er wordt op van alles gekauwd. Kauwen in het algemeen bevordert de focus en concentratie. Het kauwen van energy gum verhoogt dit nog eens door de werkzame energiestoffen in de kauwgom. Doordat de werkzame energiestoffen snel worden opgenomen door de mondslijmvliezen en lang werkzaam blijven in het lichaam, zonder het veroorzaken van eventuele lichamelijke dips, blijven de spelers langer gefocust en geconcentreerd en zijn ze bereid om te pieken op het juiste moment."

Maar GRIZZ Energy Gum is niet alleen op het veld een goed product, maar kan ook daarbuiten erg functioneel zijn, toch?

"Dat klopt! GRIZZ Energy Gum is voor vele situaties inzetbaar. Uiteraard tijdens trainingen en/of wedstrijden maar voor het publiek en de fans kan GRIZZ prima gekauwd worden autoritten, om gefocust te blijven op de weg tijdens (lange) autoritten. Een ander scenario kan zijn tijdens het werk, vlak voor belangrijke meetings, fris en scherper de meetings is, of als alternatief voor het bekende Cup a Soup momentje. Je moet nog even doorgaan, snel een energy gum en je bent klaar om ook de laatste uurtjes goed door te komen. Ook is GRIZZ Energy Gum een perfect hulpmiddel voor studenten. Net de extra focus en concentratie tijdens het studeren of tijdens de tentamens.

Dit zijn een aantal voorbeelden. Zoals gezegd, het is breed toepasbaar. Sport, werk, gamen, studeren, autoritten, onregelmatige werkuren, het helpt bij een jetlag om sneller te herstellen. Waar en wanneer jij extra energie, focus en alertheid kunt gebruiken – neem een GRIZZ Energy Gum en je zult al na 5 minuten een verschil merken."

Wat maakt het Business Club Partnership met de KNBSB voor jullie zo interessant?

"Zoals eerder aangegeven zijn honk- en softballers en balsters bekend met kauwen. Daar was al snel een match gevonden. Wat voor ons belangrijk is, is dat de partner een duidelijke visie heeft, in ons product gelooft en passie uitstraalt. De passie spat ervan af bij de KNBSB en na een aantal gesprekken met Berry (van Driel, red.) en een persoonlijke ontmoeting op ons kantoor in het Olympisch Stadion werd het heel snel duidelijk dat beide partijen er gelijk instonden. Zowel GRIZZ als de KNBSB waren op zoek naar langdurige samenwerking, geen hit-and-run (behalve op het veld dan!). Dit in combinatie met de visie en het grote internationale bereik van de KNBSB, zorgde ervoor dat de samenwerking snel tot stand is gekomen.

Wij zijn ervan overtuigd een meerwaarde te kunnen bieden aan de spelers, de achterban en de gehele organisatie met onze energy gum. En we zullen de KNBSB onder andere ondersteunen bij de maatschappelijke projecten en bijdragen waar mogelijk om het honk- en softbal in Nederland nog meer op de kaart te zetten.

“Together we grow, together we succeed” zeggen wij altijd, en wij zijn ervan overtuigd dat dit een mooie, interessante, langdurige en vooral succesvolle samenwerking gaat worden waar beide partijen baat bij hebben."

Tot slot: zou je een partnership met de KNBSB aanbevelen bij andere bedrijven?

Absoluut. Ga het gesprek aan en geniet de komende jaren van een mooie samenwerking met een sportieve, snelgroeiende, gepassioneerde organisatie.

Wij kijken er naar uit! Let’s go.

Voor meer informatie over GRIZZ Energy Gum verwijzen wij u naar hun website.

Heeft u interesse in een Partnership met de KNBSB en Team Kingdom of the Netherlands of wilt u meer informatie hebben over de inhoud hiervan? Neem dan contact op met Commercieel Manager Berry van Driel.

Voor een overzicht van de partners van de KNBSB klikt u
hier.