Honkbal en softbal behouden topsportstatus

15 juli 2020

NOC*NSF heeft op woensdag 15 juli de financiering voor het Topsportprogramma 2021-2024 voor Honkbal en Softbal goedgekeurd. Dat betekent dat de honkballers en softbalsters hun topsportstatus voor de komende vier jaar behouden.

Het Topsport- en Opleidingsprogramma binnen het honkbal zijn toonaangevend binnen de nationale sport. Met de ondersteuning van de sportkoepel kan het honkbal verder bouwen.

Technisch Directeur Tjerk Smeets is erg blij dat de financiering van het softbalprogramma is gecontinueerd: “Om deze financiering te bewerkstelligen hebben we vanuit de KNBSB en Team Kingdom of The Netherlands een lange termijnplan voorgelegd aan NOC*NSF. Hierin zijn we gedetailleerd ingegaan op alle zaken die we de komende jaren willen realiseren. Niet alleen op sportinhoudelijk gebied, maar voor vooral op prestatiecultuur en topsportomgeving.
Het feit dat NOC*NSF hier vertrouwen in heeft geeft een goed gevoel.

We hebben naast Bondscoach Ferenc Jongejan en Talentcoach Saskia Kosterink een fantastische staf die met deze groep softbalsters kan gaan bouwen aan een weg die leidt naar het mondiale podium.”