Kleine aanpassing coronaregels voor de sport

9 maart 2021

Het kabinet heeft maandagavond 8 maart aangekondigd de huidige lockdown met twee weken te verlengen, tot en met 30 maart. Wel liet premier Mark Rutte weten per 16 maart enkele aanpassingen door te voeren.

Het kabinet vergroot de groepsgrootte voor buitensporters van 27 jaar en ouder. Zij mogen per dinsdag 16 maart buiten op sportaccommodaties met maximaal vier mensen sporten. Voorwaarden is wel dat zij 1,5 meter afstand houden. Tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden. De gemeente kan buiten de sportaccommodaties om meer mogelijkheden bieden voor georganiseerd sporten.

Helaas is binnensporten nog niet toegestaan. De jeugd tot en met 12 jaar mag onder voorwaarden wel weer deelnemen aan zwemles , zodat zij hun A-, B- of C-diploma kunnen halen.

Eerder meldden we al wat de coronamaatregelen betekenen voor de start van het honkbal- en softbalseizoen. Houd onze kanalen en ons coronadossier in de gaten voor nieuwe updates over de start van het seizoen!