KNBSB Congres stemt bijna unaniem in met nieuw bestuur

9 december 2023

Tijdens het KNBSB Najaarscongres in Nieuwegein hebben de verenigingen op zaterdag 9 december vrijwel unaniem gestemd vóór het nieuwe bestuur en de gepresenteerde begroting voor 2024. Het kernwoord van de bijeenkomst was verbinding. 

Verbinding tussen het nieuwe bestuur en de verenigingen, de verenigingen onderling en natuurlijk binnen de community. Het was het sentiment dat al vroeg op de dag werd beschreven door Jan Kuipers, voorzitter van de Commissie van Toezicht.  

Kuipers gaf aan dat hij het een erg goed teken vond dat er vanuit de community verschillende initiatieven zijn ontstaan om mee te denken over de plannen voor 2024 en de verdere ontwikkeling van onze sporten. Het is volgens Kuipers duidelijk dat deze initiatieven voortkomen uit zorgen. Zorgen die ook leven bij de directie van de KNBSB, de nieuwe bestuurders en uiteraard ook de Commissie van Toezicht. “Daarin kunnen en moeten wij elkaar vinden, verbinding zoeken en niet kibbelen om wie er gelijk of ongelijk heeft. Samen moeten wij zorgen dat we de juiste kant op gaan.” 

Verschillende initiatiefnemers, die de laatste maanden verenigingen en leden van binnen de community bijeen kregen om de zorgen te bespreken en plannen te maken, kregen in Nieuwegein de kans om hun plannen te presenteren. Hen werd verzekerd dat het nieuwe bestuur van de KNBSB hun input meeneemt bij het te maken beleidsplan voor de komende jaren. 

Interim-penningmeester Elliott Rivera presenteerde na de koffiepauze de prognose van 2023 en de begroting van 2024 en ook de voorstellen voor de verhogingen van contributies en heffingen. Zo gaat de bondscontributie voor het tweede jaar op rij met 7,5% omhoog, nadat vorig jaar al was besloten de inflatiecorrectie van 15% niet in een keer door te rekenen naar de verenigingen. Zowel de begroting van 2024 als de contributieverhoging en de aanpassingen in heffingen voor strafzaken en beroep strafzaken werden door een grote meerderheid van het Congres goedgekeurd. 

Tenslotte kreeg Diana Remmers als voorzitter van de Selectiecommissie voor het nieuwe bestuur het woord. Zij vertelde uitgebreid over het proces van werving, de zorgvuldigheid van de selectie en stelde de kandidaten nog even kort voor. Na een korte, maar zeer overtuigende stemming was het nieuwe bestuur met voorzitter Gregor Rossen, penningmeester Elliott Rivera, Simone Willemse, Nicole van de Graaf, Garmt Kolhorn en Paul van Kimmenaede daar. Het Congres stemde nagenoeg unaniem in met de door de Selectiecommissie aangedragen bestuurskandidaten. 


Wisseling van de wacht: interim-voorzitter geeft het stokje over aan nieuwe voorzitter Gregor Rossen

Nieuwe voorzitter Gregor Rossen bedankte de Selectiecommissie en het interim-bestuur voor hun verrichte werk en het congres voor de steun en gaf in zijn eerste speech aan echt op zoek te willen gaan naar de verbinding, die eerder op de dag door Jan Kuipers al zo mooi was omschreven. 

De komende maanden gaat het nieuwe bestuur aan de slag met het nieuwe beleidsplan. Uiteraard maken zij ook een ronde langs de velden en zullen zij zich uitgebreid aan de verenigingen en de leden voorgestellen.


Foto's: Erik Eilering