KNBSB organiseert try-out voor EK Baseball5

18 december 2019

In het weekend van 28 en 29 februari en 1 maart wordt in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, het allereerste EK Baseball5 georganiseerd. Uiteraard mag Nederland tijdens dit EK niet ontbreken. Om dit team samen te stellen, organiseert de KNBSB op vrijdag 24 januari een open nationale try-out in Amsterdam.

Ben jij zestien jaar of ouder? Ben je atletisch? Heb je goed balgevoel en kan je goed gooien en vangen? Dan zou jij zomaar eens een speler of speelster van het Nederlands Baseball5 team kunnen zijn! Baseball5 wordt gespeeld in gemengde teams, dus we zijn op zoek naar zowel mannen als vrouwen!

Baseball5 is een nieuwe sport en er is daarom nog geen duidelijk beeld van wie Nederland's grootste talenten zijn. Die talenten hoeven ook niet per sé uit het honkbal of softbal te komen. Speel je handbal, cricket, tennis of rugby, maar beschik je over bovenstaande competenties? Dan maak ook jij kans op selectie.

Verdiep je in het spelletje via onderstaande video waarin het volledig uitgelegd wordt en schrijf je in!

Wanneer? 24 januari om 19.30 uur
Waar? Sporthal IJburg in Amsterdam (Pampuslaan 1)

Tijdens de try-out worden verschillende wedstrijden gespeeld, die de aanwezige coaches zullen gebruiken om jou als speler of speelster te scouten.

Na de try-out nemen wij snel contact met je op om te laten weten of je definitieve selectie van acht spelers en speelsters hebt gehaald. Met de nationale selectie reis je af naar Vilnius om deel te nemen aan het EK. De KNBSB vergoedt een groot deel van deze reis, maar houd er rekening mee dat als je wordt geselecteerd dat er wel een eigen bijdrage gevraagd wordt. De hoogte van deze bijdrage wordt nog met je gecommuniceerd.

Tijdens het EK staat niet alleen de allereerste Europese titel op het spel, maar ook plaatsing voor het eerste WK Baseball5 dat in Mexico gespeeld zal worden.

Schrijf je nu in en wie weet vertegenwoordig jij straks Nederland tijdens het EK!