Mark Herbold nieuwe voorzitter van de KNBSB

25 juni 2018

Tijdens de vergadering van de bondsraad op maandagavond 25 juni is de voorzittershamer van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond door interim-voorzitter Ruud van Zetten overgedragen aan de nieuwe voorzitter Mark Herbold.

Hiermee is een einde gekomen aan de periode dat het interim-bestuur, met daarin naast van Zetten ook Peter Kwakernaak, Gerard Vaandrager en Wim van den Hurk, aan het roer stond bij de KNBSB. Het interim-bestuur, dat het op 24 maart j.l. afgetreden bestuur opvolgde, had zichzelf ten doel gesteld om zo snel mogelijk een goed en nieuw bestuur samen te stellen en dat is gelukt.

Mark Herbold wordt de voorzitter van dit nieuwe bestuur en is één van vier terugkerende bestuursleden uit het vorige bestuur. Herbold, CEO van Esri Nederland, krijgt de verenigingssport in zijn portefeuille. Petra Arends (Nationale teams en talentontwikkeling Softbal), Job van Beekhoven (Nationale teams en talentontwikkeling Honkbal) en Peter van der Aart (Juridische Zaken en Verenigingssport) keren eveneens terug.

Remko de Bie (Penningmeester) en Stefaan Eskes (Commercie) completeren het nieuwe bestuur. Binnen de structuur van de KNBSB vinden meer veranderingen plaats. Zo gaat er gewerkt worden met een Commissie van Toezicht met daarin de volgende zeven leden: Diana Remmers ( Softbal), Peter Kwakernaak (Honkbal), Gijs ten Bosch (Financieel), Sjoerd Visser (Verenigingssport), Rene van der Horst (Verenigingssport), Erik Eilering (Verenigingssport) en Jan van Gorkum (Commercie).